Rascrtaj novembar u Sarajevu: otvoren poziv za prijave na radionicu Zumiraj ljubav kroz strip!

October 28, 2016 / Friday @ 8:34

Pravo Ljudski Film Festival poziva sve mlade uzrasta od 17 do 23 godine koje vole crtati, pisati ili oboje, da se prijave na najnoviju školu kreativnog dokumentarnog stripa na temu “ljubav”, koja će biti održana na ovogodišnjem Zumiraj prava festivalu za mlade.

Radionica će se održati od 12. do 13. novembra u Sarajevu, a poziv je otvoren za učesnike i učesnice iz cijele BiH. Pravo Ljudski će obezbijediti materijal za radionicu, hranu i osvježenje, ali nije u mogućnosti pokriti put i smještaj u Sarajevu.

Stripove na temu ljubavi, i svih različitih upotreba ljubavi u našem životu i okolini, sa kritičkim osvrtom na ljubav u urbanim sredinama, učesnici i učesnice će stvarati pod vodstvom strip autora Filipa Andronika i Nevena Misaljevića.

Za učešće na radionici nije potrebno prethodno iskustvo stvaranja stripova, a učesnici i učesnice se mogu prijaviti sami/same, ali i u parovima!

Prijaviti se možete kao:

  • Solo autor/autorica (ako želiš sam/a raditi na stripu)
  • Crtač/crtačica (ako samo želiš crtati)
  • Scenarist/scenaristkinja stripa (ako samo želiš pisati)
  • Par koji će zajedno raditi na stripu.

Prijavi se online OVDJE.

Rok za prijave je 30.10.2016.

Molimo Vas da ovaj poziv proslijedite svojim studentima, kako bismo pronašli što više kreativaca i pružili im šansu da pokažu svoje talente!

Sa svim svojim pitanjima pišite nam na apliciram@pravoljudski.org ili posjetite pravoljudski.org.

 

Broj učesnika/ca je ograničen, prijavi se brzo!