Održana treća tribina na temu „Aktuelna politička situacija u Bosni i Hercegovini“

March 27, 2014 / Thursday @ 11:51

Na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu, 26.03.2014. godine održana je tribina pod nazivom „Aktuelna politička situacija u Bosni i Hercegovini“. Gost, treće po redu, javne tribine bio je predsjednik Srpske demokratske stranke – Mladen Bosić.

Bosić je tokom izlaganja ukazao na to da poziv na tribinu shvata kao svojevrstan politički izazov, kao poziv na dijalog.  Osvrnuo se i na politiku u Bosni i Hercegovini koja je, kako kaže, predvođena politikom straha i politikom neizvjesnosti. Bosić je, također komentirao političku situaciju u godini izbora, političku situaciju u regionu, ali i svijetu. Govorio je i o korupciji u BiH, o političkim odlukama vođenim vlastitim interesima, a ne interesima naroda u Bosni i Hercegovini.

Moderator tribine bio je Mr.Sc. Sead Turčalo, a prisutne je pozdravio i dekan Fakulteta političkih nauka prof.dr. Šaćir Filandra koji je naglasio da je ova tribina prilika da se kroz dijalog stekne uvid u aktuelno političko stanje u Bosni i Hercegovini.

Ovo je bila treća po redu tribina koju organizuje Fakultet političkih nauka koja je namijenjena prvenstveno studentima i nastavnicima Fakulteta, a čiji je cilj upoznati se i komentirati aktuelnu političku situaciju kroz dijalog sa liderima vodećih političkih stranaka u BiH. Gosti prethodne dvije tribine bili su Sulejman Tihić i Dragan Čović.

Pages: 1 2 5