Promovirana knjiga “Međunarodno komuniciranje u informacionom društvu”

April 2, 2015 / Thursday @ 15:37

U srijedu 1.4. u 14:00 na Fakultetu političkih nauka Sarajevo održana je promocija knjige “Međunarodno komuniciranje u informacionom društvu”, autora prof. Miroljuba Radojkovića, prof. Branimira  Stojkovića i mr. Aleksandra Vranješa.

Na promociji su knjigu predstavili prof.dr. Lejla Turčilo, prodekanica na FPN, prof. dr. Jelenka Voćkić Avdagić, profesorica na Odsjeku žurnalistika FPN, autori prof. Radojković i Stojković i mr. Vranješ, te direktor Izdavačkog preduzeća Clio iz Beograda Zoran Hamović.

Ovo je prva knjiga objavljena u izdanju beogradskog “Clia” koja je promovirana na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu, što je označilo početak dugoročne saradnje FPN i “Clio”.

Knjiga “Međunarodno komuniciranje u informacionom društvu” kritički preispituje pojam međunarodnog komuniciranja u savreenom društvu i dobu. Knjiga je namijenjena istraživačima i analitičarima medija, komunikacija i međunarodnih odnosa, kao i studentima iz navedenih područja.

Prof.dr. Miroljub Radojković redovni je profesor FPN Univerziteta u Beogradu, a polje njegovog interesovanja su komunikacijski sistemi i javno mnijenje.

Prof.dr. Branimir Stojković redovni je profesor na FPN Univerziteta u Beogradu, a polje interesovanja su mu sociologija culture, sociologija religije i studije komunikacija

Mr. Aleksandar Vranješ magistar je komunikologije i asistent na FPN U Banjoj Luci.
Više o knjizi: http://www.clio.rs/knjige.php?id=611