Društvena kriza i socijalni rad”- Održivi razvoj i suvremeni izazovi socijalne uključenosti

Poštovane/i,

povodom obilježavanja ovogodišnjeg, jubilarnog  25. Svjetskog dana socijalnog rada, Odsjek za socijalni rad, Fakulteta političkih nauka Sarajevo, Univerziteta u Sarajevu, 15. 03. 2022. g., utorak u 9 i 30, organizira Drugu znanstvenu/naučnu konferenciju pod nazivom:

 

“Društvena kriza i socijalni rad”- Održivi razvoj i suvremeni izazovi socijalne uključenosti.

 

Tema i geslo ovogodišnjeg, 25. Svjetskog dana socijalnog rada je na tragu promišljanja kako ostvariti socijalnu uključenost koja za cilj ima ravnopravan pristup svakog ljudskog bića dostupnim resursima. Središnje teme ovogodišnjega Svjetskog dana socijalnih radnika oslanjaju se na viziju i akcijski plan za stvaranje novih globalnih vrijednosti, politika i praksi koje razvijaju povjerenje, sigurnost i samopouzdanje za sve ljude i održivost planeta. „Ne ostavljajući nikoga iza!“ snažan je slogan koji upućuje na imperativ uključivanja, ne ostavljanja i ne izostavljanja niti jednoga ljudskoga bića niti ranjive skupine izvan zajednice koja funkcionira, koja raste i napreduje, ali i koja se bori sa izazovima svakodnevice.

Bosna i Hercegovina svoje izazove socijalne uključenosti ponajviše proživljava kroz nejednakost u ostvarivanja prava za veliki broj individua i skupina.

 

Konferencija će se održati putem Zoom aplikacije a prijenos biti omogućen i na youtube kanalu FPN-a https://www.youtube.com/channel/UCIihTng7qi54jjsUfMKwHEw.