Perspektive- javna predavanja

Dinamično akademsko okruženje i snažna opredijeljenost akademskoj i naučnoj neovisnosti i izvrsnosti su prepoznatljivi elementi Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Sarajevu od osnivanja 1961. godine. Kao prostor slobodne akademske misli i otvorenog dijaloga, Fakultet političkih nauka Univerziteta u Sarajevu ugostio je značajan broj predavača koji imaju svoje mjesto u historiji Bosne i Hercegovine, regiona Zapadnog Balkana, Europe pa i svijeta. Profesori, političari, javne ličnosti, su često odabirali upravo Fakultet političkih nauka Sarajevo za mjesto odakle se šalje poruka, nova ideja, daju rezultati revolucionarnih istraživanja, nove ideje mira i sigurnosti, novih političkih doktrina, stranaka i kandidatura.

Najnovije: Radionica i predstavljanje izvještaja o integritetu javnih nabavki i korupciji u Bosni i Hercegovini.

Institut za društvena istraživanja Fakulteta političkih nauka u Sarajevu je 20.11.2018. organizovao radionicu i predstavljanje izvještaja o integritetu javnih nabavki i korupciji u Bosni i Hercegovini u sklopu regionalnog istraživanja: “Sistem javnih nabavki u Zapadnom Balkanu: Procjena integriteta, izvedbe i ranjivosti od korupcije u državama Zapadnog Balkana”. Izvještaj je prezentovao direktor Partnerstva za društveni razvoj iz Hrvatske, gdin. Munir Podumljak.
Izvještaj je objavljen u sklopu projekta: Governance Risk Assessment in Public Procurement- GRAPP koje je realizirala organizacije Partnerstvo za društveni razvoj iz Hrvatske. Trajanje projekta maj 2017. – decembar 2017. Website: http://www.integrityobservers.eu/
Publikacija je urađena uz podršku Europske unije. Sadržaj publikacije je isključiva odgovornost Partnerstva za društveni razvoj i ne odražava stavove Europske unije.
Izvještaje možete preuzeti ovdje:

Prilog 1 SERBIA


Prilog 2 MONTENEGRO


Prilog 3 KOSOVO


Prilog 4 MACEDONIA


Prilog  5 BOSNIAandHERZEGOVINA


Prilog 6 ALBANIA