POZIV ZA STUDENTE Udruženja Pratnerstvo za javno zdravlje

POZIV ZA STUDENTE

 

 

Poštovani,

Obraćamo Vam se ispred Udruženja Pratnerstvo za javno zdravlje, koje već punih jedanaest godina implementira i vodi projekte ”Mreže Centara za zdravo starenje”.

Centar za zdravo starenje Novo Sarajevo je prvi dnevni centar za osobe treće životne dobi, gdje korisnici provode vrijeme na dnevnoj bazi, kroz razne aktivnosti, rekreativne, kreativne, edukativne i zabavne.

Svake godine uspostavljamo suradnju kako u Bosni i Hercegovini tako i mimo njenih granica sa studentima i učenicima srednjih škola  koji su zainteresovani za volontiranje, sticanje radnih navika, odrađivanje prakse, a nadasve sticanje i prenošenje znanja u vidu međugeneracijskog druženja.

U inspirativnoj, radno aktivnoj i poticajnoj atmosferi mladi ljudi imaju priliku steći radno iskustvo, dobiti preporuku udruženja, ali i prenijeti svoje znanje kroz vođenje različitih aktivnosti u centrima.

Neke od aktivnosti  u kojima bi studenti  mogli da učestvuju su : vođenje preventivno-korektivne gimnastike, mjerenje  krvnog pritiska i glukoze u krvi, vođenje evidencije i  baze podataka, edukativna predavanja, psihološke radionice, kreativne radionice, vođenje časova stranih jezika, dežure i rad u bibiloteci, uređivanje i vođenje profila na društvenim mrežama, kao i  slobodu da sami osmisle neki vid aktivnosti.

Na stotine zadovoljnih studenata je prošlo volonterski staž kroz centre, a mnogi od njih su imali priliku i zaposliti se, biti angažirani u udruženju, kako na ovom projektu, tako i na drugim projektima.

Ovom prilikom pozivamo sve zainteresovane studente da nam se jave i učine nešto korisno za sebe i za društvenu zajednicu.

S poštovanjem,

 

Manadžerica Centra za zdravo starenje Novo Sarajevo

Edina Bašić

edina@zdravostarenje.ba