NAJNOVIJI POLICY BRIEF (SAŽETAK POLITIKE): MEDIA AND MINORITIES IN BiH, A PATH TOWARDS AN INCLUSIVE DEMOCRATIC SOCIETY

NAJNOVIJI POLICY BRIEF (SAŽETAK POLITIKE): MEDIA AND MINORITIES IN BiH, A PATH TOWARDS AN INCLUSIVE DEMOCRATIC SOCIETY

 

 

U sklopu WB2EU projekta, koji je s ciljem podrške europeizaciji regije Zapadnog Balkana i bržoj integraciji u članstvo EU okupio ugledne think tankove, univerzitete, institute i centre za politike iz regije i EU, objavljen je i treći i posljednji sažetak politike (policy brief) autora s Fakulteta političkih nauka UNSA.

Profesorica Sarina Bakić objavila je tekst pod naslovom  MEDIA AND MINORITIES IN BOSNIA AND HERZEGOVINA, A PATH TOWARDS AN INCLUSIVE DEMOCRATIC SOCIETY  u sklopu treće komponente projekta koja je posvećena demokratizaciji.

Tekst sažetka politike možete pročitati na ovom linku: https://www.oegfe.at/policy-briefs/media-and-minorities-in-bosnia-and-herzegovina-a-path-towards-an-inclusive-and-democratic-society/?lang=en

Također, tekst je moguće preuzeti na sljedećem linku: https://www.oegfe.at/wp-content/uploads/2023/10/PB-262023.pdf

Prethodno objavljeni tekstovi autora s FPN/UNSA, kao i svi tekstovi iz prve (vladavina prava), druge (društvena pitanja) i treće komponente (demokratizacija) projekta dostupni su na web-stranici projekta:  https://www.wb2eu.eu/.

Fakultet političkih nauka UNSA sudjelovao je WB2EU projektu od 2021. godine. Projekat se finansirao iz sredstava Erasmus+ Jean Monnet programa Europske komisije.