Poziv na panel diskusiju “Inovacije, samoupravljanje, nesvrstanost”

U petak, 1.12.2023. godine nastavljamo sa akademskim dijelom Međunarodne konferencije “ZAVNOBiH i AVNOJ 80 godina poslije: historijske refleksije i savremeno razumijevanje”.

Nakon projekcije dokumentarnog filma “Dosje Labudović – Nesvrstani” pozivamo vas na svojevrsni nastavak priče, na drugi okrugli stol na temu “Inovacije, samoupravljanje i nesvrstanost” s početkom u 15:00 u sali 12/P.

O društvenom nasljeđu socijalističke Jugoslavije u pogledu njenih ekonomskih, političkih i geopolitičkih inovacija govorit će: prof. dr. Cirila Toplak (Fakultet za društvene nauke – Univerzitet u Ljubljani), Miloš Hrnjaz (Fakultet političkih nauka – Univerzitet u Beogradu), prof. dr. Andrej Kurnik (Fakultet za društvene nauke – Univerzitet u Ljubljani), doc. dr. Denis Berberović (Ekonomski fakultet – Univerzitet u Sarajevu) i dr. Petar Žarković (Institut za filozofiju i društvenu teoriju – Univerzitet u Beogradu).

Moderator ovog panela je viši asistent Jasmin Hasanović sa Odsjeka za politologiju Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Sarajevu.

BH Telecom
Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke
Grad Sarajevo – City Of Sarajevo
Općina Centar Sarajevo